Tak til de besøgende på vinmessen  i Kolding den 29/30 april 2017

Vinmesse igen i Kolding, den 29/30. april 2017

To lokale vin-entusiaster arrangerer en messe sammen med masser af mindre vinimportører i slutningen af maj.

Med et prøveglas i hånden kan man i weekenden 29/30. april gå på opdagelse i en verden af vin i Parkhallen.

Det er de to vinimportører Allan Karlskov og Søren Thrane, der er gået sammen om at lave en messe, hvor kun de små importører kan leje en stand.

- Vi glæder os vildt meget til at se, hvordan det bliver taget imod af publikum, siger Allan Karlskov.

- Det bliver noget helt andet end det, de er vant til, tilføjer Søren Thrane.

De to har mødt hinanden gennem deres små importfirmaer og deler en stor kærlighed til vin, som de også gerne vil dele med andre.

- Og så viste det sig, at vi begge havde en drøm om at starte en messe, forklarer Allan Karlskov.

Små importører

I skrivende stund har 25 vinfolk, primært fra Midt- og Sydjylland og Fyn men også fra Sjælland, booket en stand på messen, hvor små importører møder op med vin fra hele verden - blandt andet fra så utraditionelle vinlande som Cypern, Rumænien og Estland.

Netop en dansk messe for de små importører har været en mangelvare, mener arrangørerne.

- Der findes mange små vinimportører, som synes, det koster mange penge at stille op på vinmesse og som derfor siger, at det er ikke det, vi skal, for vi får ikke nok ud af det, forklarer Allan Karlskov, som sammen med Søren Thrane har kastet sig ud i messe-eventyret af ren og skær interesse.

- Vi har ikke lavet det for at tjene penge, men for det sociale og for netværket og for at fremme de mindre importører, der har en passion for god vin. Og så vil vi også gerne give gæsterne en helt anden oplevelse end den sædvanlige, siger han.

- Det er for livsnyderne og folk, som værdsætter et godt glas vin, fortæller Søren Thrane.

Brænder for god vin

Selv har Allan Karlskov importeret vin i seks år, mens Søren Thrane har været i gang i tre. Og når man kigger på fortjenesten, så er netop lysten og entusiasmen klart det bærende.

- Det koster at være en lille vinimportør, i hvert fald til at starte med. Så det er fordi, vi brænder for det, forklarer Søren Thrane.

- Nogle har det som en bibeskæftigelse, men for de fleste er det en dyr hobby, som man selvfølgelig drømmer om at kunne tjene penge på, tilføjer Allan Karlskov.

Håber at det spreder sig

De to messearrangører har arbejdet på projektet siden december, og selvom det er første gang, de skal afholde vinmesse, så har de allerede oplevet stor opbakning fra vinimportører, erhvervsliv og publikum. Så stor, at de har fået mod på endnu mere.

- Vores store drøm er, at konceptet kan spredes til andre byer, hvis det viser sig at være en succes, fortæller Allan Karlskov.

Under alle omstændigheder glæder de to sig til at lade publikum smage en masse god vin fra hele verden.

- Det er i hvert fald noget helt andet end det, man tager ned fra hylden i supermarkedet, understreger Allan Karlskov.

Kulturnat i Kolding 21. august 2015

Fredag den 21/08-15 var der Kulturnat i Kolding. Fra kl. 16 og et par timer frem uddelte vi smagsprøver på vine som passede til de udbudte oste. Vi var inviteret af Osten i Kolding, Helligkorsgade 10. Til Altesse og Comté ostene valgte vi Gewurztraminer Clos du Bouxhof og Pinot Gris Grand Cru. Det var nyt for mange at ledsage osten med hvidvin, men det blev godt modtaget.

Der var også et super tilbud på 3 topvine fra Domaine du Bouxhof.

Læs meget mere om Alsace vinene på: www.alsacevinene.dk

Vinfestival i Christiansfeld

Sammen med weingut Hans Jürgen Schmidt, Liebfrauenstiftshof, deltog vi i Vinfestivallen i Christiansfeld torsdag den 30. juli til lørdag den 1. august

Se mere på: www.vinfestival-christiansfeld.dk

 

Så er Vinfestivallen slut. Tak til familie, venner, bekendte og gode kunder for at I besøgte os på standen trods det til tider dårlige vejr. I var med til at gøre det til en succes alligevel. Mvh Weingut Liebfrauenstiftshof og Thrane Wine

Besøg hos Domaine du Bouxhof

Besøg hos i vinkælderen hos Domaine du Bouxhof Mittelwhir og smagsoplevelser ved udskænkningsstedet i Bennwhir