Vine fra det skønne norditalien

Vi kan med glæde præsentere vores kunder for de skønne vine fra Cantina Franzosi og L`Azienda Agricola Giarola.

Cantina Franzosi

Vingården ligger på den sydvestlige side af Gardasøen, tæt på byen Manerba del Garda.

Cantina Franzosi er en vingård med hjertet på det rette sted. Deres principper er kvalitet frem for kviantitet. Dette mærker man når man besøger dem, de har kærlighed med i alle processer i deres produktion.

De 35 Ha, ligger i kuperet terræn, i en højde mellem 100-300 meter. 6 hektar er beplantet med mere end 1300 Leccino og Casaliva oliventræer, som bruges til produktion af ekstra jonfru olivenolie og ekstra jomfru olivenolie DOP

  • Garda Classico Gropollo D.O.P

    Vinen kommer fra en vingård beliggende på de kalkholdige højdedrag i Valtenesi regionen, fremstilles af druerne Marzemino, Sangiovese og Rebo. Druerne høstes med hånden – 3 kilo til hver vin. Privilegio er en vin af høj kvalitet – den lagres 1 år på fad og flaske. Farven er stærk rød – med smag af vanilje, let garvesyre, men med god balance. Den kan tåle yderligere lagring – serveres ved 18 grader.
    Område Valtènesi
    Årgang 2011
    Druetype Barbera, Groppello, Marzemino, Sangiovese
    Kan gemmes 5 år
    Alkohol 12,5%

  • Garda Marzemino D.O.P

    Garda Marzemino kommer fra Franzosi’s egen vingård, beliggende på et højdedrag af ler, og fremstilles udelukkende af Marzemino druen. Den strenge udvælgelse af druerne – høsten som foretages med hånden, og den omhyggelige vinfremstilling gør, at vi kan fremstille denne vin med rigtig god struktur. Dejlig bouquet af frugt og viol med en behagelig smag. Serveres ved 18 grader. Passer godt til rødt kød, pølse, og ost der smager af noget.
    Område Valtènesi
    Årgang 2011
    Druetype Marzemino
    Kan gemmes 4 år
    Alkohol 13%

  • Rebo I.G.P Del Benaco Breciano

    Vinen kommer fra Franzosi’s egen vingård på de lerede højdedrag og er fremstillet af udvalgte Rebo druer. De udvalgte druer, håndhøstningen og den omhyggelige vinfremstilling gør, at vi kan fremstille denne harmoniske vin med en krydret og intens bouquet. Farven er stærk rød og smagen er kraftig og velafbalanceret. En perfekt vin som passer godt til krydrede retter, rødt kød, steg og vildt. Bliver kun bedre af at være åbnet mindst ½ time før servering ved 18 gr.
    Område Valtènesi
    Årgang 2011
    Druetype Rebo
    Kan gemmes 5 år
    Alkohol 14%

  • Garda Classico "Rosso Supperiore Privelego 2009

    Vinen kommer fra en vingård beliggende på de kalkholdige højdedrag i Valtenesi regionen, fremstilles af druerne Marzemino, Sangiovese og Rebo. Druerne høstes med hånden – 3 kilo til hver vin. Privilegio er en vin af høj kvalitet – den lagres 1 år på fad og flaske. Farven er stærk rød – med smag af vanilje, let garvesyre, men med god balance. Den kan tåle yderligere lagring – serveres ved 18 grader.
    Område Valtènesi
    Årgang 2008
    Druetype Barbera, Groppello, Marzemino, Sangiovese
    Kan gemmes 10 år
    Alkohol 14,5%

  • Muscato d`Asti sød

    Mousserende sød vin fremstillet af Muscat druer fra Piemonte. En krydret og aromatisk bouquet – passer perfekt til dessert. Serveres ved 8-10 grader.

    Fantastisk valg, når du ønsker en god vin til juleaften og til nytår. Passer perfekt til fest og højtid.
    Område Asti
    Årgang 2011
    Druetype Moscato
    Kan gemmes 1 år
    Alkohol 5,5%

L'Azienda Agricola Giarola

Vingården Giarola ligger i Palazzo di Sona, i provinden Verona. denne region er geografisk velegnet til produktion af Bardolino og Gustoza vin. Jordbunden er fint ler og sten som er blevet tilbage efter at isen trak sig tilbage ved sidste istid.

I dag er det Umberto som sammen sønnerne Michele og Valeriano står for produktionen af gårdens flotte vine.

  • Valpolicella Corvina

    Område Veneto
    Årgang 2013
    Druetype Corvina, Veronese
    Kan gemmes 5 år
    Alkohol 13 %

  • Valpolicella DOC

    Område Veneto
    Årgang 2013
    Druetype Corvina, Rondinella
    Kan gemmes 8 år
    Alkohol 12,5 %

  • Valpolicella Ripasso

    Ripasso Valpolicella laves ved at druerne af stilkes, og førstegæringen sættes i gang. Under gæringen presses hatten af drueskaller ned i vinen tre gange dagligt. Vinen lagrer efterfølgende på ståltanke indtil februar, hvor blandingen tilsættes drueskaller fra Amarone, og gæringen sættes i gang igen. Herefter lagrer rødvinen på egetræsfade, før den tappes på flaske og frigives til salg. Ripasso er velegnet til mørkt kød med masser af saft og kraft. Milde, cremede oste som brie og camembert. Desuden er Ripasso en fortrinlig ledsager til vildt.

    Absolut et klogt valg, når du ønsker en god vin til juleaften og til nytår. Passer perfekt til fest og højtid.
    Område Veneto
    Årgang 2012
    Druetype Corvina, Rondinella
    Kan gemmes 8 år
    Alkohol 13,5 %

Diverse Italienske vine